Friday, January 16, 2009

Mirakelcykeln - the third coming.

Som ni kanske drar er till minnes blev Elles cykel stulen och upphittad under lite mystiska omständigheter? Nå - av någon anledning har jag undlåtit att nämna det här på bloggen, men för en tid sedan blev hon av med den igen. Den här gången nere på stan. Då det nu gått bortåt två månader sedan stölden och cykeln inte setts röken av sedan dess har det knappast varit helt vansinnigt av henne, eller mig, att anta att den faktiskt skulle ha mött sitt öde för gott den här gången och förmodligt förpassats till att rosta bort på Eskilstuna-åns botten.

Så, här om kvällen, då vi begav oss ned emot stan för att dricka en öl och prata bort en timme eller två med Sara och Johan, stannade Elenor plötsligt till. Lutad mot en vägg, bara tvärsöver gatan från där den försvann, stod den. Likt en kristusfigur med två hjul och stålram, uppstånden från vad vi åtminstone antagit var döden - Cykeln.

Framdäcket hade av någon anledning bytts ut emot ett alldeles för stort dubbdäck (som var punkterat) och det syntes att den hade fått sig ett par törnar, men det var utan tvekan Elles cykel. Den var dessutom låst. Även denna gången med hennes lås (som visserligen är lite sönder). Efter att noggrant ha kontrollerat så att ingen misstänkt gärningsman fanns i närheten låstes den upp och rullades hem. Nu står den, än en gång, tryggt parkerad i cykelrummet.

Det är minst sagt otroligt. Tre gånger har den blivit stulen nu - och tre gånger återfunnen. Första gången i grannhusets cykelställ, andra gången utanför Raw och denna tredje gång mitt på stan.
Folk brukar ju ibland tala om att de känner ett särskilt band mellan sig och sina fordon, men det Elle och mirakelcykeln har tycks vara något särdeles speciellt. De är uppenbarligen meant-to-be.

Dagens:
Fever Ray - Triangle Walks

5 comments:

Danne Fyris © said...

fan va sjukt. på riktigt. sjukt.

På tal om saker som sker igen,
hur går det med grannen, naken-grannen?

Ronnie said...

Det är ingen förändring på den fronten. De är fortfarande mer eller mindre nakna var och varannan dag.

Louie said...

Du har ju värsta superkameran, vafaan väntar du på?

Ronnie said...

Bra fråga. Jag är väl helt enkelt feg.

Danne Fyris © said...

Cirkusbloggen kanske vill se...