Tuesday, July 22, 2008

Visst är det mysigt - men nu vill jag inte se insidan av ett tält på väldigt länge.

Så har vi gjort västkusten med allt vad det innebär. Gränna och polkagrisfabriker (OK - inte direkt västkusten egentligen), partycamping med en massa fulla 16-åringar i Tylösand, bio i Varberg samt tältuppslagning mitt ute i ingenstans. För att bara nämna några saker. Dessutom svängde vi förbi och hälsade på Anna och hennes trevliga hund Elvis i Trollhättan där vi passade på att festa till lite då det var Fallens Dagar - en rejäl stadsfest då halva västkusten verkar dra sig dit och staden innevånarantal ökar med typ 100% för ett par dagar. Det var flera år sedan jag träffade henne "in person" sist, så det var naturligtvis riktigt trevligt.

Låne-Mercan tjänade oss väl och tog oss både dit och hem utan större problem - trots att den saknade halva avgassystemet samt hade en länkarm som var så slut att det lät som om någon satt och bröt av pinnar under framvagnen om man svängde för tvärt.

Redan på onsdagen körde vi förbi Halmstad och packade in min nyinförskaffade Lambretta i bakluckan. Det gick förvånansvärt smidigt och där fick den sedan ligga resten av resans dagar.
Nu står den i garaget tillsammans med Vesporna och väntar på en rejäl rengöring och service - justering av växlar och bromsar, oljebyte och så vidare. Får lite gummidetaljer, nytt sadelöverdrag och annat smått och gott från Casa Lambretta via posten i dagarna också. Sedan skall jag försöka göra något åt det risiga blåset som syns på bilden nedan. I övrigt är det inte så mycket att åtgärda utöver att fixa besiktningstid. Förhoppningsvis får jag en snart. På fredag och lördag kommer nämligen lite scooterfolk hit till Eskilstuna. Tanken är att vi skall umgås, dricka öl och köra en vända eller två - vore kul att kunna ta den då.

Det varit en riktigt bra roadtrip på alla sätt och vis, men icke desto mindre är det skönt att vara hemma igen. Jag räknade ut att jag på de dryga tre veckor jag haft semester hittills sovit i tält mer än hälften av tiden samt kört 250-300 mil i bil. Känns som att det räcker med det nu.

Dagens:
Orup - Mercedes Benz

2 comments:

Anonymous said...

Ah... Snygg Lambretta! Den verkar ju hur fräsch som helst. Bra köp!!!
Det var trevligt att träffa Er också!
Nästa år får vi göra en seriös Fallens Dagar o bo i öltälten tors- sön! ;)

Anonymous said...

"Tanken är att vi skall umgås, dricka öl och köra en vända eller två"

I nämnd ordning hoppas jag haha!
fin är lambrettan hur som :)