Tuesday, May 27, 2008

Där snackar vi överaskning.

London var det, ja...
Trots att Elle bokade resan för typ ett halvår sedan hade jag inte anat någonting. En bidragande orsak till det kan nog vara att hon varit sjukt hemlig och att de enda små ledtrådar hon gett mig varit vilseledande manövrar. Exempelvis sade hon redan för länge sedan att vi skulle vara kvar i Sverige och ta bilen ned emot Göteborg. Dagen innan, när jag frågade vad jag skulle packa, sade hon åt mig att ta med någorlunda varma kläder samt en ficklampa.
Som om det inte räckte med det hade hon slängt in sovsäckar i bilen när hon kom för att hämta mig i torsdags.

Efter att ha kört ett par kilometer bad hon mig kolla i handsfacket. Där låg en instruktionsblankett till Arosfortet. "Kul", tänkte jag och trodde jag skulle få åka och leka Fångarna På Fortet - när hon i själva verket bara lagt dit för att inte jag skulle fundera över varför vi körde mot Västerås när hon sagt att vi skulle nedåt i Sverige.
Således anade jag ingenting. Inte förrän vi svängde in på Västerås flygplats och hon berättade vad vi egentligen skulle göra.

Jag har inte varit i London sedan jag och några goda vänner gjorde ett tappert försök att flytta dit för många år sedan. Vi blev inte kvar så länge som vi hoppats (det var ju en alldeles för kul stad för att man skulle orka söka något jobb), men jag har velat åka tillbaka länge. Eftersom Elle dock varit där oräkneligt antal gånger har det inte blivit av. När vi väl rest någonstans har det känts mer lockande att åka till platser där ingen av oss varit.

Väl på plats kom jag dock genast ihåg varför jag tycker om staden så mycket. Vi hade, såklart, en riktigt bra weekend - hängde på pubar, spatserade i Camden (där vi käkade födelsedagstårta vid slussarna), shoppade (men inte så mycket), drack öl i Hyde Park och var på en asdålig klubb i Soho (men hade kul ändå).

Och dessutom var en del av presenten även, som sagt, att Elenor fixat biljetter till Lord Of The Rings. Den dyraste produktionen på Londons musikalscener hittills. Enligt en uppgift jag såg någonstans hade bara scenbygget gått lös på 25 miljoner!
Den var naturligtvis helt absurd. Scenografin var gigantisk och uttrycket "spektakulär" är inte ens i närheten nog för att beskriva ljusshowen och specialeffekterna. Folk hängde från scenen i vajrar, hoppade på styltor och försvann i tomma intet. Löv blåstes ut bland publiken, saker exploderade och orcher dök upp bland publiken. Det var, kort sagt, en show utan dess like och är man det minsta svag för överdrivet pampiga scenshower gick det naturligtvis inte att göra annat än att bara falla pladask. Se bara klippet nedan. Och då är det ändå en av de mindre spektakulära effektscenerna...



För att sammanfatta det hela var det med andra ord en riktigt, riktigt bra helg och en present utan dess like!
Nästa år fyller Elenor 30. Jag har redan ångest över hur jag skall kunna övertrumfa det här...

Dagens:
Blur - London Loves

No comments: