Friday, March 21, 2008

Rollin´ wit da dogg.

Det blev rätt kul igår ändå. Trots att vi spelade så tidigt var det åtminstone en 40-50 pers där och det gick riktigt bra att spela. Lite bittert visserligen att det bara vällde in folk på stället precis när vi var klara och var mer eller mindre fullsatt resten av kvällen. Men det var ganska väntat. På sätt och vis var det dock ganska skönt att ha spelat tidigt eftersom vi då kunde fokusera på att ha roligt och umgås resten av kvällen istället. Allt som allt en bra kväll. Massor av glada folk, en del bra band och en lite för full - men riktigt rolig- Henric De La Cour som Dj.
Foto hittat via google.

Jag sov ganska länge imorse och när jag gick upp visades Conan O´Brien på TV4+. Gäst på dagens show var ingen mindre än Snoop Dogg.


Som vanligt satt han med ett nöjt, smålurigt leende i ett par stora solglasögon. Det är något med Snoops hela aura som gör att man nästan kan känna lukten av marijuana rakt genom tv-skärmen - men inte på ett tragiskt sätt. Han känns liksom inte pundig eller flummig utan bara behagligt soft - och stencool.

Jag har alltid gillat Snoop. Han ger intryck av att vara väldigt sympatisk, han är rolig och dessutom verkar han ha ett rejält mått hälsosam självdistans - något man inte kan säga om många andra av dagens stora inom hip-hop. Vad gäller musiken gillar jag att han så tydligt drar inspiration ifrån 70-tals sväng som Sly Stone och George Clintons P-funk. Sedan är jag svag för hans väldigt avslappnade -på gränsen till lojja- sätt att rappa. Kort sagt verkar han vara en skön lirare.

På intervjun jag såg idag blev han bland annat tillfrågad hur han kan vara så avslappnad och lugn hela tiden. Svaret blev: "I´m medicated" - självklart levererat med ett snett leende. På följdfrågan om ifall det var typ aspirin han pratade om svarade Snoop något i stil med: "No, greeneries. Know what I mean?". Sedan fortsatte han till att prata om country-låten My Medicine från senaste platta och sin kärlek till artister som Johnny Cash, Willie Nelson och Waylon Jennings - vilka han referade till som "the true original gangstas".

Det går inte att göra annat än älska snubben.

Dagens:
Snoop Dogg - Gin & Juice

No comments: