Friday, February 29, 2008

Den inre gamen sticker fram sin fula näbb.

Idag tog jag bussen hem från jobbet. Som vanligt var den full av högljudda skolbarn på väg in till stan för att fredagshandla, smålulliga alkisar på väg in till stan för att fredagshandla och pensionärer på väg in till stan för att fredagshandla.

Precis vid Torshällas gräns (har ju nämnt tidigare att jag jobbar där) finns en rondell. På refugen i den finns en liten plantage med buskar och blommor. I mitten av plantagen finns någon slags ganska stor prydnadsstolpe med lampor. Till alla helger och högtider brukar den dekoreras med något "kul": vid påsk med häxor, vid halloween med spöken och monster, vid jul med glitter och kulor...ja, ni förstår.

Jag såg långt innan vi kom fram till rondellen att något var knas idag; det såg ut ha bildats en skaplig folksamling där och jag skymtade gula västar (som den här gången faktiskt bars av poliser) och blåljus. Dessutom flöt trafiken fram till rondellen ovanligt sakta.
När bussen nåt fram till rondellen såg jag vad som hänt: en personbil hade tydligen helt missat att svänga i rondellen, studsat över planteringen och smällt rätt in i stolpen på refugen - som gått rakt av och nu låg mitt över vägen. Den delen av stolpen som fortfarande satt kvar i marken hade tryckts in i bilen front. Själva lamporna som suttit fast i stolpen låg på andra sidan - den ena mitt i vägen, den andra på trottoaren. Det var ett antal poliser på plats, samt lite räddningspersonal som var i full färd med att såga loss resterna av stolpen ur bilens motor.

Mina första tankar borde ha gått till den som kört bilen; blev han/hon skadad? Har ambulansen hämtat dem? Blev någon annan trafikant påkörd?
Men det var inte vad jag tänkte. Nej - istället gick mina första tankar till kameran, som jag tänkt ta med på morgonen men sedan beslutade skulle bli för jobbig att släpa på hela dagen. Jag hade nog kunnat få ett par grymma kort om jag haft den med, men nu stod den kvar på hallgolvet.

Jag är en vidrig människa.

Dagens:
Kaizers Orchestra - Min Kvite Russer (Live at Vega, Copenhagen)

4 comments:

Anonymous said...

Vidrigt att du glömde kameran!

Har vi inte pratat om det här med?

Att fota saker... Kunde fixat grymma pix till tidningarna...

Trist att du missa jack här hos mej i torsdags!!!

Anonymous said...

haha, det var en gammal lärare på stålfors som körde in i stolpen, och han som räddade honom var ju kjellan bergkvist :D

Ronnie said...

Fisken: Ja, hörde att det var en slitig torsdagskväll. Skulle upp och jobba sju på fredagen, så det kändes som ett bättre val att gå hem och lägga sig.

Emelie: Haha! Kjelle!? Shit - det är ju nästan för bra för att vara sant!

Danne Fyris © said...

Emelie...

Ja det va sjukt... men sant!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1961147.ab