Saturday, December 22, 2007

Glöggparty hos Calle B.

Jag och Elle var inbjudna till Carl Braunerhielms mytomspunna glöggkväll igår. Har inte varit där något tidigare år och det kändes som lite av en ära att bli inbjuden till denna mytomspunna tillställning - trots att det där med att han serverar glöggen ur sitt badkar visade sig vara en myt.

Vi introducerade oss för Calle samt de övriga gästerna, blev försedda med starkvinsglögg, tog oss en rundtur i hans minst sagt fullbelamrade bostad (han sparar ju på saker - inga speciella grejer, utan saker i största allmänhet), fick en titt på den berömda "spargranen", skrev i gästboken och avslutade med en liten pratstund med amanuensen själv. Den gode herr Carl är verkligen en underbar människa - och trots att han börjar bli väldigt gammal och tyvärr en smula gaggig fortfarande väldigt sympatisk och framförallt rolig i all sin underlighet. Han berättade för oss om hemtjänsten som hjälper honom, förklarade att han faktiskt själv inte dricker glögg utan föredrar svartvinbärsbrännvin eller kaffe samt beklagade att vi inte kommit tidigare år (i hans "ungdoms dagar") då det var betydligt mer drag på glöggpartyt. Åtminstone tror jag att det var vad han sade - han har blivit så pass gammal att det tyvärr är lite svårt att förstå allt han säger.

Faktiskt något av en perfekt inledning på julledigheten och jag hoppas verkligen att glöggträffen på Herr Carls Gränd (ja, den är döpt efter honom) blir av nästa år också.


Ni som inte vet vem Carl Braunerhielm är kan titta på det här klippet från Kanal 5s 100 Höjdare.

Dagens:
Lacrosse - New York Or Alingsås

No comments: