Monday, February 26, 2007

Hoppas det är värt det.

Det är nu närmare fem dygn sedan jag senast tog en snus och situationen börjar bli en smula jobbig. Jag har inte drabbats av någon huvudvärk eller liknande ännu, men känner mig mycket underlig. Okoncentrerad, hyperaktiv och allmänt stissig. Dessutom ringer det av någon märklig anledning i mina öron. Just den detaljen är jag inte helt säker beror på abstinens, men den bidrar hur som helst till den värsta delen av min nikotin-avtändning: jag är galet lättirriterad vilket inte är det ideala tillståndet när man jobbar i butik. Flera gånger under dagen har jag fått bita mig i läppen för att inte snäsa av kunder som kommer med irriterande frågor i stil med: "är det här en sådan där cd-skiva med bilder?".

Det kan inte vara alltför kul för Elenor att bo ihop med mig nu, då mitt tålamod är lika med noll och minsta lilla sak kan föra mig till sammanbrottets rand. I morse blev jag till exempel nästan vansinnig över att den parfym jag tänkte använda hade hamnat bakom en massa andra saker i badrumskåpet. Jag lovar och svär att det inte var långt ifrån att hela skåpet (inklusive dess innehåll) åkte i soporna på grund av det.

Nåväl. Jag skall klara det här. Har inget val eftersom jag, förutom bilen, nu även investerat i en Nikon D80 slr-kamera. Har funderat på att skaffa en systemkamera länge och nu har jag, som sporre för att lyckas sluta med nikotinet, slutligen köpt en. Tanken är att alla de pengar jag sparar på att inte köpa snus skall gå till kameran.

Önska mig lycka till och håll tummarna för att mitt humör lägger sig ganska snart. Om det inte gör det finns viss risk att jag snart finner mig själv stående både arbetslös och ensam i en sönderslagen lägenhet. Skulle det sluta så illa kommer jag i alla fall att kunna ta fina kort på röran.

Dagens:
Mission Of Burma - That´s When I Reach For My Revolver

8 comments:

Ankaret said...

Starkt jobbat att lägga ner snuset! Så du har köpt dig en D80! Inte helt fel. Verkar vara en riktigt trevlig kamera. Köpte du ett kit eller tar du objektiven vid sidan av? Jag har också varit sugen på en digital systemare... Saknar fortfarande min Eos5:a som förvisso inte var en digitalare men ack så trevlig att fotografera med. Hoppas du blir nöjd med kameran! /Tim

Ronnie said...

Tackar för uppmuntran, boys! man blir ju både glad och rörd...;-)

Jag körde på det nya kitet med Nikons eget 18-135 objektiv till att börja med. Sedan är tanken att jag skall byta upp mig med tiden. 18-135:an är tydligen riktigt skapligt för att vara ett kitobjektiv, i alla fall enligt rescensionerna. Förhoppningsvis räcker det ett tag för mig som inte har så mycket erfarenhet av foto med systemare än!

Ankaret said...

Fasiken va nice! Tror att du kommer att bli nöjd som tusan! Som sagt så verkar recensionerna lovorda kiten... Du kommer ha mycket mera glädje av en kamera än snuset! Big up!

Anonymous said...

Lycka till som fan med snusavslutandet. Har planer på att försöka lägga ner ciggen men satan vad det tar emot. Cigg är ju gott! Men över 1200:- i månaden kan man ju ha bra mycket roligare för. Tjipp!

Calle Abrahamsson said...

Hallå ronnie!
Sorry att jag inte kom in för att socialisera mig litegrann igår kväll. Jag hade väldans bråttom och skulle bara införskaffa några nya retro-pallar från duka.

Bra val av kameran! den verkar lovande.

Svira i helgen?

Anonymous said...

http://www.lipton.se/ViewCard.asp?ID=2111588283

Ronnie said...

Cool pucks, mashen. Förstod att du hade fullt upp! Jo, det blir nog klackspark i någon form under helgen. När, hur och var återstår dock att se.

Anonymous said...

Bra jobbat, jag slutade för ca 3 veckor sedan och som belöning fick jag ungefär tre kilo extra jag att släpa omkring. Det beror till största delen på att jag istället för att lägga in en snus 15-20 gånger om dugnet beger mig till köket och äter en macka eller en kaka eller dylikt.

Lycka till med det!