Wednesday, January 10, 2007

Mobil-GAS!


GAS är en term som oftast används inom musiker- och (i synnerhet) gitarristkretsar. Det står för gear aquisition syndrome: det vill säga en plötslig och intensiv längat att äga en viss tingest. Till exempel en gitarr, effektpedal eller förstärkare.
Igår hade Apple presskonferens och presenterade då en kommande produkt: iPhone.

Jag, som älskar min iPod och är något av en teknik-junkie drabbades av omedelbar mobil-GAS. iPhone verkar vara fullsmockad med sköna funktioner; mp3-spelare, telefon, kamera, trådlöst nätverk som gör att man kan surfa utan att använda wap (åtminstone om jag förstått det hela rätt) och använder sig av Mac OS-X som operativsystem. Den är typ en iPod, telefon och handdator i ett, med en gigantisk display och inga som helst knappar! Allt kontrollas via touch-screen...

Jag vill ha en NU. Bums! Men tydligen kommer den inte att finnas i butik här förrän tidigast fjärde kvartalet 2007. Och då lär den vara svindyr, så det får nog vänta ett tag...

Det enda jag är lite besviken på är designen. iPhone är visserligen ögongodis, men jag hade gärna sett att den såg ut som det ryktades tidigare. Se bilden längst upp på sidan.

Så här ser den ut egentligen...
Dagens:
Clap Your Hands Say Yeah! - Yankee Go Home

4 comments:

Calle Abrahamsson said...

Ronnie, du är ond! Här sitter jag och "sparar" till både ps3 och en macbook pro. Sen droppar du nyheten om iPhonen. Det innebär att jag har ännu en svindyr sak att införskaffa.

Den var ju svinsnygg!
ge mig!

Ankaret said...

Japp, den luren skapar en hel del habegär! Ingen som känner nån som kan gråimportera den Sweden så man har den snarast i sin hand?

Danne Fyris © said...

KÖP NUUUUU!

Ryktas att den tänder cigg och rastar hunden med...

:)

ptrk said...

Såg den i SvD för någon vecka sedan och sedan dess har jag inte kunnat hålla tyst om den. Så fort jag träffar någon som jag inte evt att jag berättad om den för tas det upp. DET KOMMER EN IPHONE! DEN HAR INGA KNAPPAR!
Vilken makt de har över oss, jag har fan redan skaffat ett iPhone-konto.